1515
Annons

Minskade intäkter och resultat för Minesto

First North-listade Minesto, som utvecklar teknologi för planerbar produktion av förnybar el ur havet, hade intäkter om 10,5 miljoner kronor under första kvartalet (11,9) vilka i huvudsak utgjordes av aktiverat arbete för egen räkning.

Rörelseresultatet var –4,6 miljoner kronor (–3,2). 

Det negativa resultatet kan till stor del hänföras till affärsutveckling och administration kring teknikutvecklingen, skriver bolaget i delårsrapporten.

Periodens kassaflöde uppgick till –18,2 miljoner kronor (81,5). De likvida medlen uppgick på balansdagen till 89,6 miljoner kronor (136).

”När detta publiceras återstår ungefär en vecka av teckningsperioden för teckningsoption TO3. Ett fullt utnyttjande av TO3-programmet motsvarar en teckningslikvid om sammanlagt cirka 163 miljoner kronor före emissionskostnader. Det skapar en stark finansiell position och rätt förutsättningar för att accelerera uppskalning och kommersialisering av vår unika havsenergiteknik”, noterar vd Martin Edlund i rapporten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?