Annons

Minskad omsättning och skattesmäll för läskgiganten

Läsktillverkaren Coca-Colas omsättning minskade med 20 procent under fjärde kvartalet, en effekt av att bolaget håller på att sälja sin tappningsverksamhet.

Bolaget redovisar en nettoförlust på 2,75 miljarder dollar, motsvarande cirka 22 miljarder kronor.

Bild:Wilfredo Lee

Resultatet påverkades av en engångskostnad på 3,6 miljarder dollar kopplat till skattereformen i USA. Motsvarande period för ett år sedan gjorde Coca-Cola en vinst på 550 miljoner dollar.

Resultatet var bättre än analytikerna hade väntat sig och aktien steg i förhandeln inför börsens öppnande.

Omsättningen för kvartalet var var 7,5 miljarder dollar.

Skattereformen i USA har fått till effekt att bolag redovisar stora engångskostnader, men väntas på sikt gynna resultaten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?