ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Kvartalsrapporter Q4 2019

Minskad omsättning och resultat för Alcadon

Alcadon, leverantör av produkter för data- och telekommunikation och listat på First North, redovisar en nettoomsättning på 118 miljoner kronor (137) för det fjärde kvartalet 2019.

Rörelseresultatet efter avskrivningar minskade till 5,8 miljoner kronor (11,9).

Genomförda åtgärder som väntas sänka kostnaderna med 8 miljoner årligen har belastat fjärde kvartalet med cirka 1,5 miljoner kronor.

Resultat per aktie blev 0:18 kronor (0:49).

Kassaflödet från löpande verksamheten uppgick till 43,2 miljoner kronor (42,7).

”Trots en svag efterfrågan i Sverige så syns tecken på en stabilisering relativt Q2-Q3. Den norska marknaden har fortsatt upplevt en mer stabil utveckling dock med inslag av viss prispress inom primärt fibernät”, skriver bolaget om marknadsutvecklingen.

Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för 2019.

”2019 har varit ett utmanande år och efter en höst med framtagande av en utvecklad affärsplan, implementering av effektivitetsökande åtgärder och en omorganisation så ser vi nu fram emot ett 2020 där vi flyttar fram våra positioner mot ökade marknadsandelar”, skriver vd Sonny Mirborn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer