1515
Annons

Minskad omsättning för Nilsson Special Vehicles

First North-listade Nilsson Special Vehicles, som säljer specialanpassade fordon som ambulanser och begravningsbilar, hade en nettoomsättning på 34,9 miljoner kronor under tredje kvartalet (38,0).

Ebitda-resultatet blev -0,6 miljoner kronor (-1,2) och resultatet efter skatt uppgick till -2,6 miljoner kronor (-3,5), enligt rapporten.

”Orderingången på fordon med beräknad leverans under 2020 var, på grund av covid-19, lägre under kvartal tre än föregående år. För att anpassa bolagets produktionskapacitet till ett minskat antal leveranser av såväl ambulanser till Skandinavien som begravningsfordon till den engelska marknaden så har bolaget ansökt, och fått beviljat, bidrag för korttidsarbete”, skriver vd Fredrik Nilsson i rapporten.

Han uppger vidare att produktionen successivt kommer att takta upp igen under andra halvan av kvartal fyra, för att möta den orderstock som redan finns för leverans under 2021.

”Bolaget förväntar sig en fortsatt minskad försäljningsvolym av begravningsfordon på den av covid-19 hårt drabbade engelska marknaden, samtidigt som det råder stor osäkerhet avseende den offentliga upphandlingen av ambulanser i Norge”, skriver Fredrik Nilsson.

Orderingången under perioden januari-september uppgick till 76 bilar (86) och orderstocken låg på 60 bilar (57). 

Antalet levererade bilar under det tredje kvartalet 2020 uppgick till totalt 27 (35) fordon, fördelat på 11 (11) ambulanser, 11 (20) begravningsfordon och 5 (4) övriga fordon.


Chemotechs ökade bruttoförlusten tredje kvartalet

First Norh-listade medicinteknikbolaget Scandinavian Chemotech redovisar ett resultat före skatt om -5,7 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021, jämfört med -2,9 miljoner motsvarande period året innan.

Bolaget hade en nettoomsättning i kvartalet på 9.000 kronor (41.000 kronor). Orderboken uppgick till 1,1 miljoner kronor vid kvartalets slut (0,5).

Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -7,0 miljoner kronor under kvartalet (-2,8). Chemotech genomförde tidigare i höstas två riktade nyemissioner som tillförde bolaget cirka 19 miljoner kronor efter transaktionskostnader.

Enligt vd Mohan Frick kan det tredje kvartalet på många sätt anses som ett av Chemotechs starkaste hittills och som för första gången inneburit att bolaget kunnat marknadsföra produkten Iqwave som en CE-märkt teknologi. 

”Förutom att vi genom certifieringen kunnat accelerera utvärderingsprocesserna på nya marknader har vi även kunnat se ett markant ökat intresse för vår tumörspecifika elektroporationsteknologi från både human- och veterinärmedicinsidan, där seriösa aktörer på egen hand söker upp bolaget för att visa sitt intresse”, skriver vd i delårsrapporten.

Han pekar på att efter mer än 18 månader med hinder från pandemin har Chemotechs marknadsföringsaktiviteter återupplivats inom affärsområdet Animal Care.  

”Det är en intressant tid som vi har framför oss där det blir allt tydligare att vår satsning på veterinärmedicin var helt rätt. Antalet potentiella samarbetspartners med kommersiella och akademiska intressen ökar för varje vecka och vi ser att den globala lanseringen av Vetiqure TM troligen kommer att överträffa våra egna förväntningar”, skriver Chemotechs vd.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?