1515
Annons

Minskad omsättning för Game Chest

Gamingbolaget Game Chest, som är noterat på handelsplattformen NGM Nordic SME, redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet på -1,2 miljoner kronor (-0,9).

Nettoomsättningen uppgick till 1,6 miljoner kronor (1,7).

Rörelseresultatet var -1,0 miljoner kronor (-1,2).

Vd Robin Bäcklund skriver i rapporten att flertalet diskussioner har inletts under kvartalet gällande partnerskap med återförsäljare runt om i Norden och att bolaget har inlett ett arbete att nå återförsäljare i både Tyskland och Storbritannien.

”Vi har estimerat att 10-15 av dessa kommer att ansluta sig till plattformen vid lansering. Individuell information kring dessa kommer att kommuniceras löpande vid anslutningstillfälle. Bolagets on-demandlösning för spel börjar forma sig till en eftertraktad och förlitlig produkt, en produkt av säkerhet och kvalité som våra nuvarande partners förlitar sig på”, skriver han.


Systemairs resultat högre än väntat – föreslagen utdelning lägre än väntat

Styrelseordförande Gerald Engström.
Styrelseordförande Gerald Engström.

Ventilationsbolaget Systemair redovisade en organisk försäljningstillväxt på 16,4 procent för det fjärde kvartalet. Det är klart högre än infronts estimat som låg på 5,8 procent. Systemairs nettoomsättning ökade samtidigt med 20,5 procent.

Ventilationsbolaget Systemair nettoomsättning skrevs till 2.662 miljoner kronor, jämfört med 2.208 Mkr under motsvarande kvartal i fjol, en ökning med 20,5 procent. Det var även högre än den förväntade nettoomsättningen på 2.431 miljoner.

Den organiska tillväxten uppgick till plus 16,4 procent, under förra kvartalet var den siffran 17,1 procent.

”Vi är nöjda med att avsluta räkenskapsåret med en fortsatt god organisk tillväxt om 16,4 procent. Komponentbrister och hög sjukfrånvaro på grund av Covid-19 under inledningen av kvartalet har haft negativ inverkan”, kommenterar vd Roland Kasper, i rapporten. 

En utdelning på 0,90 kronor per aktie föreslås för helåret. Väntat var en utdelning på 1,01 kronor. 

Ventilationsbolagets justerade rörelseresultat landade på 230 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Väntat var enligt Infronts prognossammanställning ett justerat rörelseresultat på 210 miljoner kronor.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?