Annons

Minskad nettoomsättning för sågverksbolaget

Sågverksbolaget Bergs Timber redovisar ett resultat efter skatt på 24 miljoner kronor för det andra kvartalet, att jämföra med 28 miljoner kronor motsvarande period förra året. 

Resultat per aktie blev 0,07 kronor, under andra kvartalet i fjol uppgick resultat per aktie till 0,08.

Nettoomsättningen blev 545 miljoner kronor, jämfört med 619 miljoner kronor samma tid föregående år. Minskningen förklaras främst av lägre försäljningsvolymer och försäljningspriser för sågade trävaror.

Det justerade ebitda-reslutat blev 30 procent högre jämfört med motsvarande period i fjol där en ökning till följd av högre marginal för sågade trävaror sågs. Det justerade rörelseresultatet hamnade på 35 miljoner kronor, att jämföra med fjolårets 25 miljoner kronor. 

Bergs Timber BRG B +1,5% Dagens utveckling ser för sommaren och hösten en fortsatt bra efterfrågan på bolagets produkter.

Det skriver vd Peter Nilsson i rapporten för det andra kvartalet.

”Orderingången till nya byggprojekt har varit avvaktande under våren och sommaren. Byggbehovet är dock fortsatt stort på många håll och det är troligt att byggandet kommer att stimuleras av berörda länder när ekonomierna gradvis återgår till mera normala nivåer”, skriver Peter Nilsson.

Produktionen har under maj och juni varit på normala nivåer, vilket bolaget även uppgett att den skulle vara i rapporten för det första kvartalet i år.

Trots pandemin har efterfrågan på Bergs Timbers produkter varit god under det andra kvartalet och marknaden för trävaror har stärkts där priserna för trävaror successivt har kunnat höjas, framhåller bolaget, och betonar att marknaden för gör-det-själv, renovering och trädgårdsprodukter har utvecklats starkt medan det industriella byggandet i Europa och USA har noterats.

Peter Nilsson skriver vidare att han gläds av att bolagets estniska sågverk Laesti efter genomförda förändringar nu visar positiva resultat igen.

Till följd av hög efterfrågan under kvartalet har bolaget kunnat sänka sina varulager ”betydligt”.

 


Innehåll från ISRAnnons

De är i immunterapins framkant

Ola Winqvist, CEO på ISR.
Ola Winqvist, CEO på ISR.

ISR Immune System Regulation Holding är ett läkemedel- och forskningsbolag inom immunterapi. Sedan 2012 arbetar de på bred front för att bekämpa några av världens mest ökända sjukdomar som hiv, cancer och hepatit B. En nyligen genomförd nyemission visar på ett mycket starkt intresse från investerare. 

Svenska ISR, med bas på Karolinska Institutet i Stockholm, startade via en upptäckt från djurvärlden. ISR såg att kastrerade katter sjuka i fiv – motsvarigheten till hiv – överlevde i markant högre grad till skillnad mot okastrerade katter som drabbats av viruset. 

– Kastreringen av katter leder till att produktionen av könshormoner släcks ner. Hjärnsystemet producerar då substansen GnRH – en liten molekyl med stor betydelse. Den stimulerar frisättningen av könshormoner men aktiverar även viktiga delar av immunsystemet så att infektionen börjar behandlas, säger Ola Winqvist, CEO på ISR.

EXTERN LÄNK: Nyfiken på ISR:s teknologi? Läs mer här

Pågående behandlingsstudier 

Den här insikten lade grunden för ISR, som i dag utvecklar nästa generations immunstimulerande läkemedelskandidater.

– Hormonet GnRH har funnits som läkemedel på marknaden i över 30 år och används bland annat mot prostatacancer. Då exponeras viruset för immunsystemet som kan eliminera den infekterade cellen, säger Ola Winqvist. 

Nu pågår behandlingsstudier på sjukhus i Stockholm och Göteborg kring om hivpatienter som får bromsmedicin kan minska den integrerade virusmängden och eventuellt bota sjukdomen. 

– När coronapandemin mattats av kommer vi även påbörja en studie i Berlin med smittade patienter som är resistenta mot bromsmedicin. Artresistens drabbar upp till 14 procent av hivsmittade. Det är ett stort problem som leder till att patienten riskerar att vidareutveckla aids. Det här ser vi som en marknadsintroduktion där tiden till marknaden bedöms vara väldigt kort, säger Ola Winqvist. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om bolagets arbete med läkemedel för hiv-marknaden

Stark ekonomisk plattform 

ISR senaste förträdesemission, som avslutades 29 maj, tillförde bolaget cirka 71,7 miljoner kronor. Det ger dem en stark ekonomisk plattform för att kunna genomföra kommande studier och visar att investerarna har en god tilltro till bolagets utvecklingsarbete. 

– Vi står på flera ben: hiv, cancer, hepatit B och, mest aktuellt, ett vaccin mot coronaviruset. Vi har med andra ord en utvecklingsportfölj med stor potential och studier som behöver refinansieras. De som valt att gå in i det här ser, precis som oss, en rad möjligheter som snart öppnas upp, säger Lennart Dreyer, COO på ISR, och avslutar: 

– Vi vill tacka både nytillkomna och tidigare aktieägare för förtroendet som vi har fått. Det finns en enorm marknad i både öst och väst som väntar på oss. I Kina lider till exempel 100 miljoner människor av hepatit B och vår artresestentstudie kommer med all sannolikhet bli intressant för den amerikanska marknaden – en spännande pipeline, minst sagt! 

Fakta ISR
ISR Immune System Regulation Holding AB är ett innovationsdrivet forskningsbolag med fokus på immunsystemet, baserat på Karolinska Institutet i Stockholm. Bolaget utvecklar immunstimulerande läkemedel för att behandla kroniska infektionssjukdomar och cancer genom att aktivera det egna immunsystemet. Just nu genomför ISR flera viktiga studier, både när det gäller hiv och cancer som kan få stor betydelse för framtidens behandlingar. EXTERN LÄNK: Läs mer här

Mer från ISR

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ISR och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?