Annons

Minskad förlust för Minesto under första kvartalet

Minesto, som handlas på First North, redovisar intäkter på 11,9 miljoner kronor (9,1) för det första kvartalet 2020. Intäkterna under kvartalet utgjordes i huvudsak av aktiverat arbete för egen räkning.

Foto:Minesto

Rörelseresultatet uppgick till -3,2 miljoner kronor (-4,4). 

”Det negativa resultatet är till stor del hänförligt till affärsutveckling och administration kring teknikutvecklingen och inkluderar bland annat personalkostnader, hyror och tjänster”, skriver Minesto.

Periodens kassaflöde uppgick till 81,5 miljoner kronor (34,4). De likvida medlen uppgick på balansdagen till 136 miljoner kronor.

Minesto har hittills kunnat hantera påverkan av coronapandemin på leveranser och verksamhet och bolaget planerar fortfarande för installation i Vestmannasund, Färöarna under det andra kvartalet i år.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?