1515

Minskad förlust för Implantica

Medicinteknikbolaget Implanticas rörelseförlust minskade till 3,9 miljoner euro för årets tredje kvartal (-4,8).

Omsättningen kom in på 83.000 euro för perioden, att ställa mot 27.000 euro för motsvarande period året innan.

Resultatet efter skatt blev -4,3 miljoner euro (-4,7).

Likvida medel vid periodens utgång uppgick till cirka 136 miljoner euro.

”Under det tredje kvartalet reste fyra av de mest framstående antirefluxkirurgerna i Storbritannien till Schweiz för att få utbildning av Dr. Borbély på Inselspital Bern och professor Zehetner på Hirslanden Bern, två centra som regelbundet utför RefluxStop-operationer i Schweiz. Dessa viktiga kirurger/…/ håller nu på att screena patienter och få sjukhusens godkännande för att börja erbjuda RefluxStop”, skriver vd Peter Forsell i rapporten och fortsätter:

”Vi förväntar oss att Storbritannien kommer att vara en viktig marknad för RefluxStop, särskilt eftersom produkten har en fördelaktig ersättningsnivå i försäkringssystemet.”

I november meddelade Implantica att det fått gensvar från sitt tredje så kallade pre-submission-möte med amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för godkännande av Refluxstop i USA, varpå det framgått att myndigheten ”visat sin vilja att acceptera en ansökan om Premarket Approval” (PMA) för granskning baserat enbart på befintliga europeiska långtidsdata avseende Refluxstop.

”Implantica har tidigare lyft fram detta som en möjlig väg framåt, och vi är mycket nöjda och uppskattar FDA:s vilja att ta hänsyn till våra befintliga europeiska kliniska data för ett PMA-godkännande i USA, vilket sannolikt beror på våra utmärkta kliniska studieresultat av vår nya behandlingsmetod med RefluxStop”, uppger vd i delårsrapporten. 


Innehåll från ImpactfondenAnnons

Här är fonden som ger investerare en möjlighet att finansiera omställningen till hållbarhet

Magnus Rosén, förvaltare av Impactfonden och Marko Rado, assisterande fondförvaltare.
Magnus Rosén, förvaltare av Impactfonden och Marko Rado, assisterande fondförvaltare.

FN:s klimatpanel pekar tydligt på ett brådskande behov av att ställa om till långsiktig hållbarhet och begränsa den globala uppvärmningen. 

Nu lanseras Impactfonden – en högräntefond – som finansierar utvalda företags önskan att bedriva hållbara verksamheter och projekt.

Läs mer om Impactfonden 

Idag arbetar många företag aktivt med hållbarhet, men det räcker inte. Magnus Rosén, förvaltare av Impactfonden, menar att en viktig väg framåt är att öka finansieringen av hållbara projekt och verksamheter – men minska den för fossilindustrin och kravställa den för byggindustrin. 

– Byggindustrin står för cirka 38 procent av globala koldioxidutsläpp. Att via kravställd finansiering hjälpa de bolag som vill förändra detta och agera hållbart är centralt för fonden – även om det bara blir som en droppe i havet, säger han.

Hållbara obligationer ska finansiera projekt och verksamheter med positiv påverkan på miljö och samhälle och i förlängningen även klimatet. 

– Fonden investerar i företag med långsiktiga och ansvarsfulla ägare som vill vara med att driva på en hållbar utveckling, säger Magnus. 

Sker via obligationslån

Fonden följer de FN-stödda PRI-riktlinjerna och beaktar de 17 Globala Hållbarhetsmålen varav en utvald grupp av dessa som hållbara samhällen och energi, jämlikhet och välbefinnande premieras. Alla investeringar följer praxis för ESG. 

– Investeringarna sker via obligationslån till stora och företrädelsevis börsnoterade företag, där kapitalet ska användas i hållbara projekt och verksamheter. Följer företagen inte lånevillkoren ska lånen återbetalas eller innehaven avyttras, säger Marko Rado, assisterande fondförvaltare. 

Marko berättar att fonden handlas på alla fondplattformar och via PAM Capital som är det förvaltande bolaget. Fonden har relativt fria placeringsregler gällande ratingbetyg men inte avseende företagens ambitioner att bidra till hållbarhet! 

– Impactfonden är öppen för alla som söker ett hållbart investeringsalternativ där avsikten är att göra investeringar för framtiden, avslutar han.

Läs mer om PAM Capital   

Historiskt förvaltningsresultat är ingen garanti för framtida avkastning och de pengar som investeras i fonden - efter att investerare tagit del av fondbestämmelserna - kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka investerat kapital.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Impactfonden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?