Annons

Minskad förlust för Implantica

Medicinteknikbolaget Implanticas rörelseförlust minskade till 3,9 miljoner euro för årets tredje kvartal (-4,8).

Omsättningen kom in på 83.000 euro för perioden, att ställa mot 27.000 euro för motsvarande period året innan.

Resultatet efter skatt blev -4,3 miljoner euro (-4,7).

Likvida medel vid periodens utgång uppgick till cirka 136 miljoner euro.

”Under det tredje kvartalet reste fyra av de mest framstående antirefluxkirurgerna i Storbritannien till Schweiz för att få utbildning av Dr. Borbély på Inselspital Bern och professor Zehetner på Hirslanden Bern, två centra som regelbundet utför RefluxStop-operationer i Schweiz. Dessa viktiga kirurger/…/ håller nu på att screena patienter och få sjukhusens godkännande för att börja erbjuda RefluxStop”, skriver vd Peter Forsell i rapporten och fortsätter:

”Vi förväntar oss att Storbritannien kommer att vara en viktig marknad för RefluxStop, särskilt eftersom produkten har en fördelaktig ersättningsnivå i försäkringssystemet.”

I november meddelade Implantica att det fått gensvar från sitt tredje så kallade pre-submission-möte med amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för godkännande av Refluxstop i USA, varpå det framgått att myndigheten ”visat sin vilja att acceptera en ansökan om Premarket Approval” (PMA) för granskning baserat enbart på befintliga europeiska långtidsdata avseende Refluxstop.

”Implantica har tidigare lyft fram detta som en möjlig väg framåt, och vi är mycket nöjda och uppskattar FDA:s vilja att ta hänsyn till våra befintliga europeiska kliniska data för ett PMA-godkännande i USA, vilket sannolikt beror på våra utmärkta kliniska studieresultat av vår nya behandlingsmetod med RefluxStop”, uppger vd i delårsrapporten. 

Innehåll från Atlant FonderAnnons

Räntor bättre än börsen 2023?

Räntor på företagsobligationer är på rekordhöga nivåer med en avkastningspotential på 8-10 procent. Samtidigt är osäkerheten kring konjunkturen stor och frågan är vilken avkastning aktiemarknaden kommer ge 2023?

Svaret på den frågan har vi inte men vi kan konstatera att ränteplaceringar idag är ett mycket intressant alternativ med sin rekordhöga avkastningspotential. 

Atlant Fonder har flera fonder i riskklass 3 (av 7) med fokus på att skapa en stabil avkastning och en hög andel positiva avkastningsmånader. Atlant Opportunity är vårt flaggskepp och på ett års sikt ser vi en avkastningspotential på en bra bit över tio procent. En viktig del i förvaltningen är att kunna agera köpare när andra är säljare. 

-Vi har under året företrädesvis köpt obligationer med kortlöptid. De senaste månaderna har obligationer med längre löptid kommit ner på riktigt attraktiva nivåer så nu investerar vi i även i dessa, och skapar ännu bättre förutsättningar för en riktigt hög avkastning. Atlant Opportunity är den fond i riskklass 3 (dagligt handlad, SEK-nominerad) som gett högst avkastning de senaste tre respektive fem åren, säger Taner Pikdöken, fondförvaltare på Atlant Fonder.

Lär mer här 

Gröna metaller är framtidens energi

En spännande aktiefond är Atlant Green Tech Metals som är en aktivt förvaltad fond som investerar i den gröna energiomställningen genom investeringar i underleverantörer mot den europeiska och nordamerikanska marknaden för cleantech; från material och förädling till recycling. Fonden strävar efter att enbart placera i bolag som bedriver sin verksamhet i linje med EU-taxonomins hållbarhetskrav och följer FN:s Global Compact kriterier. 

-Inom 30 år ska vi ha gått från 80 procent fossilt till minst 80 procent grön energi. En gigantisk förändring som bara tagit sin början. Efterfrågan på nytt hållbart framställt material och ny teknologi växer kontinuerligt. Ett exempel med hög tillväxt är elbilsförsäljningen som väntas öka med 18 gånger fram till 2030. Vi har valt ett brett fokus i fonden med företag som investerar i materialcykeln för omställningen inom energi- och transportsektorn, berättar fondförvaltaren Mattias Gromark.  

Sedan starten 1 oktober 2021 har fonden gått ca 15 procentenheter bättre än Stockholmsbörsen.

Lär mer här  

Om Atlant Fonder 

Atlant Fonder är ett fristående, entreprenörsdrivet fondbolag grundat 2006. De erbjuder ett brett fondutbud med fokus på kapitalbevarande strategier och förvaltar fem alternativa fonder, två företagsobligationsfonder och två aktiefonder. 

Deras motto är att alltid vara köpare när ”alla” andra är stressade säljare.  Fondförmögenheten växte med 2,5 miljarder 2021 och uppgår nu till drygt 7 miljarder.  

Lär mer här och kontakta Atlant Fonder på info@atlantfonder.se eller 046-39 39 69.

Riskinformation: Att spara i fonder innebär alltid en risk. Fonder kan såväl minska som öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Dela på LinkedIn 

Dela på Twitter 

Dela på Facebook 

Dela via mail 

 

Mer från Atlant Fonder

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Atlant Fonder och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera