ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Minskad förlust för energiteknikbolaget Metacon

Energiteknikbolaget Metacon redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2019 på -3,7 miljoner kronor (-5,1). 

Nettoomsättningen sjönk dock till 0,0 miljoner kronor (0,6).

”Detta beror till stor del på Helbios flytt till nya lokaler och under den perioden hade Helbio begränsade möjligheter att leverera ut produkter. Vi ökade dock varulager jämfört med samma period föregående år. Under kommande kvartal kommer leveranser av H2PS-5 att genomföras och därmed slutbetalning från kund erhållas”, skriver Metacons vd Christopher Tornblom angående det grekiska dotterbolaget i delårsrapporten.

Posten övriga rörelseintäkter steg till 3,1 miljoner kronor (0,3). Rörelseresultatet förbättrades till -4,0 miljoner kronor (-6,3).

”Många av våra marknader, inte minst Japan och Sydkorea, präglas av fortsatt ökat intresse för vätgas som bränsle och kraftgenerering. Miljöfrågorna kommer fortsatt vara viktiga för oss och vi fortsätter att stärka våra positioner på de marknader där vi ser att framtidens tillväxt kommer att finnas”, uppger Christopher Tornblom.

Vid utgången av det tredje kvartalet uppgick Metacons likvida medel till 22,8 miljoner kronor.

”Vårt främsta fokus kommande månader är att fortsätta leveranserna av de mindre kraftvärmesystem som ligger i orderboken. Detta för att få viktig feedback till den kommersiella produkten, samtidigt som certifieringsarbetet pågar”, skriver Metacon-chefen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer