Annons

Minskad förlust för Concordia – vd:n ser starkare marknad

Rederiet Concordia redovisar intäkter om 253 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (224). Rörelseresultatet blev -7,8 miljoner kronor (-55,5) och ebitda-resultatet hamnade på 53,3 miljoner kronor (-9,3).

Efter skatt var resultatet -39,2 miljoner kronor i kvartalet (-57,0) motsvarande -0:82 kronor per aktie (-1:19).

"Utvecklingen under det andra kvartalet blev till stora delar som vi förväntat oss - det vill säga svag men ändå starkare än motsvarande kvartal föregående år. Orsakerna till kvartalets svaga marknad var bland annat Opecs produktionsminskning", skriver vd:n Kim Ullman i rapporten som även lyfter fram ett förlängt säsongsmässigt underhåll av raffinaderier inför IMO2020 samt omfattande leveranser av nya fartyg som andra faktorer.

Han vidhåller att "flera faktorer talar fortsatt för en successivt allt starkare marknad nu under hösten". 

"Utöver positiva grundförutsättningar bestående av fortsatt hög efterfrågan på olja, säsongseffekter samt en fallande nettotillväxt i tankflottan, bidrar såväl en omfattande amerikansk export av både råolja och oljeprodukter som konsekvenserna av IMO 2020 till att skapa spännande förutsättningar", skriver han.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?