Annons

Ministern: Förbered er för brexit

Små och medelstora svenska företag kan bli överraskade när övergångsperioden går ut och Storbritanniens utträde ur EU slår till på riktigt vid årsskiftet, enligt utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S).

Utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S).
Utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S).Foto:Jessica Gow/TT

”Jag är lite orolig för att de blir överraskade eller att de hoppas att det inte kommer att bli så stor skillnad. Men det kommer att bli en stor skillnad – även om vi får ett avtal på plats”, säger hon till Dagens Nyheter.

Företagen saknar kunskap och resurser att hantera de nya kraven hos en av Sveriges största handelspartners, enligt Hallberg.

Regeringen har gett mer medel till Kommerskollegium för att dra i gång en kampanj till företagare med information om vad som kommer att gälla när britterna lämnar EU:s inre marknad.

Ännu pågår förhandlingar mellan Storbritanniens och EU för att nå fram till ett avtal om relationer mellan parterna efter brexit.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?