Hoppa till innehållet

Annons

Minestos förlust ökar

Minesto, som utvecklar teknologi för planerbar produktion av förnybar el ur havet, redovisar intäkter på 21,2 miljoner kronor för det första halvåret 2021 (23,6). Intäkterna utgjordes i huvudsak av aktiverat arbete för egen räkning. Rörelseresultatet var -9,1 miljoner kronor (-6,3).

Det framgår av bolagets rapport.

Resultat efter finansiella poster var -8,0 miljoner kronor (-8,7). Enligt Minesto MINEST -0,76% Dagens utveckling är det negativa resultatet till stor del hänförligt till affärsutveckling och administration kring teknikutvecklingen och inkluderar bland annat personalkostnader och konsulter.

”Återinförda karantänsregler i Storbritannien föranledde en kortare paus i verksamheten på Färöarna, men vi är nu tillbaka i Vestmannasund och planerar att fortsätta producera el där inom kort. I övrigt har coronapandemin liksom tidigare kommunicerats hittills inte medfört någon kritisk påverkan på Minestos verksamhet”, skriver vd Martin Edlund.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera