1515
Annons

Minesto utökade försluten efter ”intensivt” kvartal

Minesto, som utvecklar teknologi för produktion av förnybar el ur havet, redovisar intäkter på 23,5 miljoner kronor för det första halvåret 2022 (21,2). Intäkterna utgjordes i huvudsak av aktiverat arbete för egen räkning och bolaget redovisar ingen nettoomsättning för perioden.

Rörelseresultatet låg på -10,4 miljoner kronor (-9,1) för årets första sex månader. Det negativa resultatet är till stor del hänförligt till affärsutveckling och administration kring teknikutvecklingen och inkluderar bland annat personalkostnader och konsulter, skriver Minesto. 

Kassaflödet uppgick till -51,5 miljoner kronor och likvida medel var vid periodens utgång 99,5 miljoner kronor (205).

”Det andra kvartalet har varit en intensiv, samtidigt spännande och givande, period för Minesto då vi har tagit flera viktiga steg framåt i den kommersiella och tekniska verifieringen av vår produktlinje Dragon Class”, skriver vd Martin Edlund i rapporten.

I maj blev den första Dragon Class-enheten ”Dragon 4” installerad och satt i nätansluten drift i Vestmannasund, Färöarna och Minesto kunde kort därefter verifiera kommersiell prestanda. 

”Resultaten från elproduktionen i Vestmanna är av mycket stort värde för Minesto på två sätt: vi demonstrerar produkten 'Dragon 4' (100 kilowatt) och har därtill säkrat den nya Dragon-class designen för det större 1,2 megawatt kraftverket 'Dragon 12'”, skriver Martin Edlund.

Aurora Cannabis intäkter landade på 50,2 miljoner kanadadollar

Det kanadensiska cannabisbolaget Aurora Cannabis redovisar ett justerat ebitda-resultat på -12,9 miljoner kanadensiska dollar för det fjärde kvartalet 2022 (-21,8)

Intäkterna var 50,2 miljoner kanadadollar. Estimatet från S&P Global Market Intelligence låg på 50,8 miljoner dollar.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera