ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Minesto dubblar rörelseförlusten i första kvartalet

First North-bolaget Minesto, som utvecklar teknologi för produktion av förnybar el ur havet, redovisar ett rörelseresultat om -4,4 miljoner kronor för det första kvartalet (-2,2).

Ingen nettoomsättning redovisades för kvartalet.

"Under årets första månader har vi med fortsatt hög intensitet bedrivit aktiviteter för att skapa de rätta förutsättningarna för att installera och kommersialisera vår unika havsenergiteknik", skriver vd Martin Edlund i rapporten.

Det negativa resultatet hänvisas till affärsutveckling och administration kring teknikutvecklingen och inkluderar bland annat personalkostnader, hyror och tjänster, uppger bolaget. 

Av personalkostnaderna har 8,5 miljoner kronor (7,3) aktiverats såsom arbete för egen räkning. Vid periodens utgång uppgick de aktiverade utvecklingskostnaderna till 247 miljoner kronor (183), därtill kommer utgifter för patent om 11,2 miljoner kronor (10,1).

Kvartalets kassaflöde uppgår till 34,4 miljoner (22,0). 

De likvida medlen uppgick på balansdagen till 39,2 miljoner kronor (71,6).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer