ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Mindre uppgång i USA – Activision Blizzard stiger efter spelsläpp

De ledande börserna på Wall Street föll tillbaka något efter ett par timmars handel på fredagen men låg trots det tydligt på plus för dagen. 

Vid 18-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,5 procent till 25.171. Det bredare S&P 500 ökade 0,8 procent till 2.750. Teknikorienterade Nasdaq steg 1,4 procent till 7.430.

Bland sektorer gick teknik bäst med uppgång på 1,9 procent, medan finans sjönk 0,4 procent. 

På bolagsfronten kom storbankerna JP Morgan, Citigroup och Wells Fargo med rapporter som fick blandade reaktioner. De två sistnämnda steg 1,1 respektive 1,4 procent medan JP Morgan tappade 0,9 procent. 

Flera teknikbolag gick starkt på fredagen. Paypal och AMD avancerade båda runt 3 procent. Netflix var upp drygt 4 procent efter att Citigroup har höjt aktien till köp med motiveringen att den senare tidens nedgång gett ett köptillfälle.

Apple, Alphabet och Microsoft, som samtliga trycktes ned ordentligt under de senaste dagarnas börsfrossa, rekylerade upp på fredagen med 1-2 procent. 

Spelutvecklaren Activision Blizzard lanserade Call of Duty: Black ops III under morgonen och spelet har fått positiva recensioner enligt flera analytiker. Aktien steg 4,5 procent.  

På minussidan fanns tobaksbolaget Philip Morris som handlades 0,9 procent lägre. Bidragande var en tilltagande oro över att Food and Drug Administration, FDA, ska införa strikta gränser för mängden nikotin i traditionella cigaretter.

Bland råvarorna fortsatte oljepriset svagt nedåt efter de senaste dagarnas nedgång. 

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 1 punkt till 3,14 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer