1515

Mindmancer vinstvarnar

Kamerabevakningsföretaget Mindmancer vinstvarnar för det fjärde kvartalet 2016 eftersom resultatet kommer att vara substantiellt sämre än "föregående period", något vd Marcus Bäcklund specificerar till det tredje kvartalet 2016 i samtal med Nyhetsbyrån Direkt..

Näringslivsprofilen Günther Mårder köpte in sig i Mindmancer i december, vilket då lyfte aktien.
Näringslivsprofilen Günther Mårder köpte in sig i Mindmancer i december, vilket då lyfte aktien.Bild:TT

"Vi menar Q3 och egentligen hela perioden Q1-Q3", säger han, och fortsätter med att "Q4 kommer att bli substantiellt mycket sämre" än vart och ett av dessa kvartal.

Mindmancers rörelseresultat (ebitda, som är det Marcus Bäcklund nämner) för det tredje kvartalet var 0,2 miljoner kronor, medan samma mått uppgick till 0,6 miljoner under det andra kvartalet och minus 0,4 miljoner i det första.

Det försämrade resultatet härleds till "förändrade redovisningsprinciper kring licensers vinstavräkning, översyn av kundstock, svag orderingång samt omställningskostnader", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Översyn av kundstock" innebär enligt Marcus Bäcklund att en genomgång av lönsamheten hos kunderna görs, och att de som inte är lönsamma kan behöva rensas ut.

"Vi kommer att fortsätta den omfattande städning och omstrukturering av bolaget som inleddes i januari, där vårt mål är att vända bolaget till stabil lönsamhet och positivt kassaflöde. Vi har goda förutsättningar i denna omställning där vi står på en stark balansräkning", kommenterar vd Marcus Bäcklund.

Mindmancer, som handlas på First North,  tappar cirka 12 procent efter vinstvarningen.

Den 28 december rusade Mindmancer med drygt 22 procent i spåren av att näringslivsprofilen och Företagarnas vd Günther Mårder meddelat att han gått in i bolaget via Twitter och Nordnet-forumet Shareville. Totalt köpte han 131.688 aktier med en tidshorisont på 3-5 år. Posten motsvarar omkring 1,7 procent av aktierna i bolaget och innebär att han blev bolagets elfte största ägare.

Jämfört med stängningskursen den 27 december är aktien upp omkring 20 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?