1515
Annons

Millicomfriaren köper AT&T-verksamhet

Teleoperatören Liberty Latin America, Lilac, köper AT&T:s verksamheter i Puerto Rico och Amerikanska jungfruöarna för 2 miljarder dollar, enligt Dow Jones källor. 

För snart ett år sedan samtalade Lilac med Millicom TIGO SDB -1,20% Dagens utveckling om ett bud, en diskussion som inte utmynnade i någon affär.

AT&T:s verksamhet i Puerto Rico är både inom mobil och trådbunden telekom, samt för internetuppkoppling. Den amerikanska tele- och mediekoncernen avsåg initialt att sälja verksamheten för närmare 3 miljarder dollar, enligt Dow Jones källor.

Lilac är den största aktören inom betal-tv och bredband i Puerto Rico och storägande John Malone har tillsammans med Lilacs vd uttryckt att bolaget önskar växa via uppköp i regionen.

Affären beskrivs som nödvändig för det hårt skuldsatta AT&T och väntas aviseras under onsdagseftermiddagen, enligt källorna.

I juni, då Kinnevik gav besked om att investmentbolaget avsåg att avyttra och dela ut innehavet i Millicom, spekulerades det att Lilac kunde vara på väg att återuppliva affären. Kinnevik sålde aldrig någon andel i Millicom och i mitten av september meddelade investmentbolaget att aktier i teleoperatören i sin helt ska delas ut till aktieägarna. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?