Hoppa till innehållet

Annons

Millennials lämnar toppjobben för bitcoin

Bankerna har problem att rekrytera nya stjärnor. Unga talanger satsar hellre på att handla med kryptovalutor än att jobba 9-5, skriver Va.

Foto:Eric Risberg/TT

Storbanker har ställt sig skeptiska mot kryptovalutor, vilket visat sig ha kostat. Den volatila kryptomarknaden har fått så kallade millennials att säga upp sig från traditionellt prestigefyllda jobb på internationella banker, rapporterar Veckans affärer.

De stora hajarna Goldman Sachs, Deutsche Bank och Blackrock har alla tappat lovande talanger som istället valt att rida på kryptovågen.

Många har på sin fritid handlat med valutorna för att sedan använda sina vinster för att starta egna företag, skriver Business Insider Deutschland.

Ett exempel är Asim Ahmad som sa upp sig från fondförvaltaren Blackrock för att grunda sin egen fond. Han investerade cirka 13.000 dollar i Ether när valutan var värd 10 dollar styck, skriver Business Indiser Deutschland. Vid årets början stod valutans värde i över 1.000 dollar styck.

En annan lovande talang, från Deutsche Bank, valde att avstå posten som direktör för bankens New York-kontor. Han hade tjänat tillräckligt mycket pengar på bitcoin för att inte behöva arbeta mer på storbanken för att "lyckas", skriver Business Insider Deutschland.

Innehåll från Office Depot SwedenAnnons

Så skapar du ett kontor som personalen vill jobba på

Kontoret har potential att vara en arena för både ”kaffemaskinssnack” och effektiva möten. Det kan också vara platsen där medarbetarna hittar kreativiteten och får arbetsro. Enligt Office Depot kan du som arbetsgivare skapa ett kontor som fyller alla dessa funktioner med enkla medel. 

Nödlösningen som togs till under pandemin har skapat nya vanor och preferenser. Många undersökningar visar att svenskarna inte vill jobba på kontoret alla dagar, utan gärna håller fast vid den hybridmodell som formats de senaste åren. 

För att en arbetsgivare ska vara attraktiv, främja innovation och locka rätt kompetens måste den fysiska arbetsmiljön uppfylla förväntningarna på moderna och uppdaterade arbetsplatser. Miljön måste vara lika inbjudande som hemma och kaffet måste smaka gott. Samtidigt måste kontoret rymma olika ytor – dels för det ostörda videosamtalet och totalt fokus, dels för personliga möten som många är svältfödda på. 

Allt för kontoret – och lite till

Det är alltså mycket som behöver tas hänsyn till när framtidens kontor ska utformas. Office Depot vill hjälpa företag att landa rätt. 

– Många tror att man måste dra i gång ett stort och kostsamt projekt där hela kontoret byggs om, men det går att göra stora förändringar med enkla medel. Här är vi det självklara valet av samarbetspartner, säger Linda Åkeson, kategorichef på Office Depot.

Office Depot är kanske mest kända för sitt sortiment av kontorsmaterial, men de har även möbler och annan utrustning som behövs för att inreda alla typer av kontor. Företaget erbjuder även service för leverans av kaffe, frukt och andra tjänster, vilket gör Office Depot till en ”one-stop-shop” för kontoret. 

– I takt med att kundbehoven har förändrats har vi anpassat vårt erbjudande, för att bättre kunna möta företag och organisationer som står inför framtidsrustning av sina arbetsplatser. Det har lett till stor efterfrågan och en försäljningsökning, berättar Linda Åkeson.

Kan bidra med rådgivning

Det är arbetsgivarens ansvar att säkerställa en bra och hållbar arbetsmiljö, som både lever upp till lagar och regler och som matchar medarbetarnas postpandemiska krav. Office Depot sitter på lång erfarenhet kring kontorsmiljö och kan ge professionell vägledning.

– Vi har allt för nutidens och framtidens kontor. Med hjälp av ett brett sortiment och stor kunskap kan vi driva utvecklingen mot mer hållbara arbetsplatser, säger Frank Egholm, vd på Office Depot Sverige. 

Vill du framtidsrusta kontoret? Läs mer här.  

Om Office Depot 

Office Depot – ett av Sveriges ledande kontorsvaruföretag med försäljning via 42 butiker, online och säljkår – är kontorets one-stop-shop med tusentals varor och snabba leveranser. I deras breda sortiment kan såväl privatpersoner som företag köpa kontorsmaterial, inredning, städprodukter och tjänster för ett enklare kontorsliv.

 

Mer från Office Depot Sweden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Office Depot Sweden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera