Annons

Millennials lämnar toppjobben för bitcoin

Bankerna har problem att rekrytera nya stjärnor. Unga talanger satsar hellre på att handla med kryptovalutor än att jobba 9-5, skriver Va.

Foto:Eric Risberg/TT

Storbanker har ställt sig skeptiska mot kryptovalutor, vilket visat sig ha kostat. Den volatila kryptomarknaden har fått så kallade millennials att säga upp sig från traditionellt prestigefyllda jobb på internationella banker, rapporterar Veckans affärer.

De stora hajarna Goldman Sachs, Deutsche Bank och Blackrock har alla tappat lovande talanger som istället valt att rida på kryptovågen.

Många har på sin fritid handlat med valutorna för att sedan använda sina vinster för att starta egna företag, skriver Business Insider Deutschland.

Ett exempel är Asim Ahmad som sa upp sig från fondförvaltaren Blackrock för att grunda sin egen fond. Han investerade cirka 13.000 dollar i Ether när valutan var värd 10 dollar styck, skriver Business Indiser Deutschland. Vid årets början stod valutans värde i över 1.000 dollar styck.

En annan lovande talang, från Deutsche Bank, valde att avstå posten som direktör för bankens New York-kontor. Han hade tjänat tillräckligt mycket pengar på bitcoin för att inte behöva arbeta mer på storbanken för att "lyckas", skriver Business Insider Deutschland.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?