Annons

Miljöpartistisk riksdagsledamot utreds för trakasserier

DN rapporterar att en miljöpartistisk riksdagsledamot utreds internt efter anklagelser om trakasserier och sexuella närmanden som ska ha pågått under en längre tid.

Bild:TT

DN uppger på måndagen att en miljöpartistisk riksdagsledamot anklagas av ett tjugotal miljöpartister för trakasserier och sexuella närmanden. Enligt DN ska mannen "satt i system att bete sig gränslöst mot framför allt unga kvinnor".

Att riksdagsledamoten ska ha betett sig olämpligt ska ha varit känt en längre tid internt i partiet.

Miljöpartiets partisekreterare Amanda Lind säger till DN att en intern utredning pågår.

"Vi fick för lite drygt en vecka sedan i samband med Metoo in ett flertal uppgifter om personen. Vi initierade omedelbart en utredning för att gå till grunden med det här. Vi kommer inte att lämna några av anklagelserna outredda", säger Amanda Lind till DN.

Amanda Lind bekräftar också för DN att mannen utretts internt tidigare.

Expressen rapporterar att mannen tar en "timeout" från sitt uppdrag.

"Vi har uppmanat den utpekade riksdagsledamoten att genast ta timeout från sitt uppdrag, vilket han har accepterat", säger partisekreterare Amanda Lind till Expressen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?