ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Valet 2018

Miljöpartisten hann inte fälla upp bordsskivan - missade omröstningen

  • Foto: Fredrik Sandberg/TT

Miljöpartiets nyinkryssade ledamot Leila Ali-Elmi hade svårt att få upp bordsskivan när statsministeromröstningen skulle ske i riksdagen. Hon missade därför att rösta och registrerades som frånvarande. 

346 röster registerades i tisdagens statsministeromrösning. 204 nej mot 142 ja, gjorde att Stefan Löfven tvingades lämna sin post som statsminister.

Det innebär dock att 3 ledamöters röster saknades.

En av dem var Miljöpartiets inkryssade ledamot Leila Ali-Elmi som fick problem med att fälla upp bordskivan och hann därför inte trycka på knappen.

”Vi ser det som en teknisk orsak, en miss, men hon korrigerade det sen” säger partiets pressekreterare Nicole Goufas. 

Leila Ali-Elmi gick efter omröstningen till kammarkansliet och gjorde en så kallad röstförklaring där hon framförde sitt stöd för Stefan Löfven.

De övriga frånvarande var Vänsterpartiets vice gruppledare Maj Karlsson och Centerns näringspolitiska talesperson Helena Lindahl. Öppnandet av FN:s generalförsamling i New York satte stopp för deras statsministeromrösning.

”Eftersom de tillhör olika block gjorde de en utkvittning”, säger Vänsterpartiets gruppledare Mia Sydow Mölleby.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer