ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

MP vill ge p-vakter rätt att skriva fortkörningsböter

  • Stadsdelarna som berörs är Östermalm, Farsta, Rinkeby-Kista och Skarpnäck. Nu föreslår Daniel Helldén (MP) att ge p-vakter befogenhet att skriva ut fortkörningsböter. Foto: Joey Abrait/TT

Hastigheterna fortsätter att sänkas på flera håll i Stockholm, rapporterar SVT Nyheter Stockholm. Ett förslag från trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) är att ge p-vakter befogenhet att skriva ut fortkörningsböter.

Syftet med att sänka hastigheten från 50 till 30 och 40 kilometer i timmen är att öka säkerheten för oskyddade trafikanter som gående och cyklister. Beslutet är en del av hastighetsplanen som Stockholms kommunfullmäktige beslutade om redan 2015. Hastigheten har redan sänkts på många håll i staden med goda resultat. 

Men trafikborgarrådet förutser att det nu ändå kan bli problem med att kontrollera efterlevnaden.

”Polisen håller på med mycket annat, det finns stora problem i staden med skjutningar och annat. Jag skulle gärna se att vi får ta över trafikövervakningen – då skulle vi få ordning på det här ordentligt.”

”Vi skulle kunna ha utbildade parkeringsvakter som sköter trafikövervakningen”, säger Daniel Helldén till SVT.

Stadsdelarna som berörs är Östermalm, Farsta, Rinkeby-Kista och Skarpnäck. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer