Annons

Miljonklipp för Göran Persson på konkurrentens börslyft – storägare agerar inte

Swedbanks ordförande Göran Perssons aktiepost i konkurrenten Ålandsbanken steg i veckan till en ny rekordnivå på över 6 miljoner kronor. Den tidigare statsministern har tjänat miljonbelopp på innehavet sedan han blev ordförande för Swedbank.

Men Swedbanks storägare, pensionsjättarna Alecta, AMF och Folksam, agerar inte emot intressekonflikten. 

Foto:Jesper Frisk
AMF, med vd:n Johan Sidenmark, och Folksam, med vd:n Ylva Wessén, vägrar svara på Di:s frågor om att Göran Persson äger aktier för 6,1 Mkr i en konkurrent. Pensionsgiganten Alecta, som leds av vd:n Magnus Billing, anser att frågan hanteras inom Swedbank.
AMF, med vd:n Johan Sidenmark, och Folksam, med vd:n Ylva Wessén, vägrar svara på Di:s frågor om att Göran Persson äger aktier för 6,1 Mkr i en konkurrent. Pensionsgiganten Alecta, som leds av vd:n Magnus Billing, anser att frågan hanteras inom Swedbank.Foto:Jack Mikrut; Petronelle Halvorsen; Amanda Lindgren

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera