Annons

Miljoner frysta i Allra-härvan

55 miljoner kronor har frysts på två konton hos Ålandsbanken i samband med tillslaget mot den tidigare Allra-vd:n Alexander Ernstberger. Det rapporterar Expressen.

Allras vd Alexander Ernstberger.
Allras vd Alexander Ernstberger.Bild:Hampus Andersson

Kontona i fråga är kopplade till Alexander Ernstbergers företag S2 Invest AB. Dessa konton misstänks ha använts som transaktionskonton för att föra över pengar från Allra, rapporterar Expressen. Totalt handlar det om närmare 55,8 miljoner kronor som frysts.

”Pengarna från brottet, grov trolöshet mot huvudman, är när pengarna försvinner från fonder och sedan runnit igenom det här bolaget”, säger kammaråklagare Thomas Hertz till Expressen.

Enligt tidningens uppgifter ska det ha funnit mer pengar på kontona men som inte omfattas av de domstolsbeslut som tagits hittills.

Totalt har kammaråklagaren begärt att domstolen ska frysa tillgångar värda närmare 242,4 miljoner kronor.

Alexander Ernstberger sitter häktad, misstänkt för grov trolöshet mot huvudman. Under tisdagen genomfördes en razzia i hans villa på Lidingö.

Det finns sedan tidigare flera kopplingar mellan just Ålandsbanken och skandalen kring Allra. Det var Ålandsbanken som tog över Allras fonder. Ålandsbanken hade också inteckningar i Alexander Ernstbergers miljonvilla på Lidingö och agerade för att säkra tillgången i huset.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?