Annons

Miljardsuccé för Pokemon Go

Försäljningen av mobilspelet Pokemon Go uppick till 950 miljoner dollar, eller närmare 8,5 miljarder kronor under 2016, enligt en rapport från researchföretaget App Annie.

Bild:TT

På teknikmässan CES i Las Vegas uppgav producenten Niantics vd Archit Bharbgava att de entusiastiska spelarna runt om i världen gått sammanlagt 870 miljarder mil, skriver Venture Beat.

Pokemon Go är det första spelet som sålt för mer än 600 miljoner dollar på mindre än 90 dagar.

Detta kan jämföras med den tidigare spelsuccén Candy Crush Saga som det tog 200 dagar att sälja för samma belopp, skriver sajten.

Pokemon Go är framtaget av amerikanska spelstudion Niantic medan Nintendo äger rättigheterna till själva figurerna som används i spelet och därmed får viss royaltybetalning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?