Annons

Miljardsmäll för Volkswagen

Tyska biljätten Volkswagen ska betala 1,26 miljarder dollar, motsvarande cirka elva miljarder kronor, till 80.000 amerikanska bilägare. Detta i samband med att företaget nu tvingas åtgärda eller köpa tillbaka bilar med dieselmotorn på 3,0 liter som manipulerats när det gäller avgasutsläpp.

Bild:AP

Överenskommelsen innebär att bilägare kan få mellan 7.000 och 16.000 dollar i kompensation från Volkswagen och bilföretaget ska betala ytterligare 500 dollar om bilens prestanda på något sätt påverkats av åtgärderna som bolaget tvingas att göra. Bilägare som väljer att låta VW köpa tillbaka en bil kompenseras med 7.500 dollar utöver värdet på bilen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?