Annons

Miljardfiffel på börsen i Singapore

Myndigheter i Singapore har anklagat tre affärsmän för deras roll i landets största aktiemanipulation, som sägs vara orsaken till det minskade förtroendet för dess finansmarknad.

Det skriver Bloomberg News på fredagen.

Bild:Colourbox

Aktierna Blumont, Liongold och Asiasons Capital rusade över 800 procent under loppet av nio månader, innan de hastigt kollapsade på bara tre dagar.

Rörelsen tvingade mäklarhus att kraftigt reglera aktiebelåningen, och det hela har angivits som skäl till Singapores fallande handelsvolymer.

De tre företagen uppger att de inte vet vad som orsakade de plötsliga nedgångarna, banker har stämt sina kunder och vill att de ska återbetala över 230 miljoner dollar.

Hjärnorna bakom bedrägeriet sägs ha varit den malaysiska affärsmannen John Soh Chee Wen, Soh Quah Su-Ling, tidigare vd för IPCO International, och Goh Hin Calm.

Enligt myndigheter ska totalt 59 personer låtit de tre affärsmännen fritt använda deras aktiekonton där den manipulativa handeln sedan bedrivits.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?