ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Miljarderna rullar in – Avatar petas från filmtronen

  • Foto: Marvel Studios 2019

Superhjältefilmen Avengers: Endgame blir under söndagen den mest inkomstbringande filmen i historien hittills. Filmen beräknas då gå om den tidigare ettan Avatar, som har innehaft rekordet i tio år.

Disney och Marvel, som står bakom filmen, deklarerade under helgen att rekordet kommer att slås, 13 veckor efter att Avengers: Endgame hade världspremiär.

Filmen, där storstjärnor som Robert Downey Jr och Scarlett Johansson medverkar, hade innan söndagen dragit in strax under 2,79 miljarder dollar, motsvarande närmare 26,2 miljarder kronor, och hade bara en halv miljon dollar kvar att tjäna in, rapporterar CNN.

På vägen mot toppen har Avengers passerat framgångsrika filmer som Titanic och Starwars: The Force Awakens, och även en föregångare i samma serie, Avengers: Infinity War.

På Disney har man varit angelägna om att knipa förstaplatsen och för att ge filmen en extra skjuts lade man till nya klipp och gjorde en nylansering i juni, skriver Variety.

Men frågan är hur länge rekordet står sig den här gången. Disney fick rättigheterna till Avatar i samband med att man köpte filmbolaget 21st Century Fox tillgångar tidigare i år, och planerar fyra uppföljare mellan 2021 och 2027.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer