Annons

Miljarder yen tas ut från kryptovalutabörs

Nu plockas miljarder yen ut från kryptovalutabörsen Coincheck. Det är i kölvattnet av den största cyberstölden i historien. Det rapporterar Bloomberg News. 

 Användare av den japanska kryptovalutabörsen Coincheck har dragit tillbaka 40.1 miljarder yen, motsvarande 373 miljarder dollar, under tisdagen. Det var första dagen som kunder fick dra sig ur efter cyberstölden på 500 miljoner dollar, det största rånet av digitala mynt i historien. Det rapporterar Bloomberg News. 

COO:n Yusuke Otsuka håller dock fast vid att de ska kompensera användare och uppger att de har anlitat ett externt företag för att se över säkerheten innan Coincheck återupptar full verksamhet. 

"Vi är övertygade om att vår verksamhet kommer att fortsätta", sade Otsuka på tisdagen. 

Coincheck har tidigare lämnat in en rapport till Japans finansbyrå (FSA) som förklara hur hackningen kunde inträffa, vilket stöd kunderna kommer att få samt hur systemen ska stärkas för att förhindra framtida hackningar. FSA kommer nu att granska Coinchecks rapport och avgöra om kryptovalutabörsen ska få en beviljad licens för verksamheten. 

I nuläget är det oklart om Coincheck har identifierat cybertjuvarna. Enligt Otsuka ska uppgifter om attacken var med i informationen som har skickats till FSA. 

Coincheck tillåter fortfarande användarna att handla med Bitcoin, men har frusit all annan aktivitet på sin plattform. Trots att företaget har lovat att ersätta offren, har inga uppgifter om en plan ännu lagts fram. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?