1515

Miljardbluff slank igenom myndighetskontroll

Ett bluffbolag släpptes nyligen igenom av Bolagsverket, trots en redovisad omsättningsökning från 48.000 kronor till 1,2 miljarder kronor på ett år – i syfte att begå kreditbedrägerier, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.

Bolaget som var en vilande revisionsfirma bytte plötsligt ägare och adress och inom några veckor hade styrelsen bytts ut. Först till två kvinnor i 20-årsåldern, båda kända målvakter och en av dem dömd för narkotikabrott. De byttes i sin tur ut mot en man i 60-årsåldern och en kvinna i 80-årsåldern.

Bolagsverket har fått i uppdrag av regeringen att skärpa kontrollen av oseriösa företag och motverka ekonomisk brottslighet. Men myndigheten anser sig inte ha fått instruktioner om att ifrågasätta och kontrollera siffror som enligt det tidigare uppdraget bara skulle samla in och registrera.

Samtidigt medger Bolagsverket, enligt SVT Nyheter Västernorrland, att det aktuella fallet är anmärkningsvärt och att vid en samlad bedömning hade detta upptäckts.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?