Annons

Miljardbedrägeriet i Indien växer

Indisk polis har stängt ett bankkontor som tillhör Punjab National Bank i södra Bombay i samband med utredningen av en jättelik bedrägerihärva, enligt källor inom polisen. 

Summan som misstänks ha stulits är nu uppe i svindlande 110 miljarder rupier (motsvarande 13,6 miljarder svenska kronor). Bedrägeriet är det största i landets historia.

Ytterligare fem anställda inom banken har hörts av polisen, enligt källorna.

Två anställda har gripits för stölden. De gripna misstänks för att med hjälp av falska dokument ha fört över pengarna till företag kopplade till Nirav Modi, ägare till ett juvelföretag, och hans affärspartner Mehul Choksi.

Modi har juvelbutiker i flera storstäder i världen och har bland annat sålt smycken till skådespelarna Kate Winslet och Naomi Watts.

Han är enligt affärsmagasinet Forbes god för motsvarande drygt 13,7 miljarder kronor och 85:e rikast i Indien.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?