1515

Miljardärernas intåg gav lyft – nu ska de bli störst i Sverige

Fyra år i rad lyckades Studentconsulting bli Gasellvinnare i Norrbottens län.

Senast var 2009, då Di Gasell firade tioårsjubileum. 

Tillväxtresan har fortsatt sedan dess för grundaren Tobias Lindfors tillsammans med Rune och Johan Anderssons Mellby Gård.

Foto:Oskar Omne/Emma-Sofia Olsson

”För mig har det blivit tillväxt i dubbel mening. Jag träffade min sambo på en Gasellfest och i dag har vi två fantastiska barn, så vi har skapat tillväxt på flera sätt”, skrattar Tobias Lindfors, grundare och vd för Studentconsulting Sweden.

Bolaget fick en blygsam start i en studentkorridor på universitetet i Luleå 1997. Med en ny nisch i bemanningsbranschen, studentbemanning, lyckades man att växa från 900.000 kronor till 429 miljoner kronor i omsättning på tio år. För den bedriften belönades Studentconsulting med fyra första placeringar på Norrlands läns Gasellista. 

”Vi var från start en systemleverantör inte enbart uthyrare av personal. Med det it-system vi byggt kunde vi erbjuda våra kunder en minskad administrationsbörda vilket gjorde och gör det möjligt att hantera större mängder temporär arbetskraft. Systemet kunde skalas upp i takt med vår tillväxt”, säger Tobias Lindfors.

En utmaning var dock att förbättra lönsamheten vilket är tufft när man växer kraftigt.

”Lönsamheten förbättrades när vi slog av något på tillväxttakten och utvecklingen av systemen.”

Sedan Gasellvinsten år 2009 har bolaget mer än fördubblat sin omsättning till 915 miljoner kronor i fjol och fördubblat antal helårsanställda till 1904 personer. I dag finns Studentconsulting på 176 orter i Sverige och har dotterbolag i Danmark och Norge. 

”Vi har tillväxt i vårt DNA och för oss betyder det fler människor i arbete. En nyckelfaktor att vi kunnat fortsätta växa är kontinuitet i ledarskapet i bolaget, de flesta i ledningsgruppen har varit med de senaste tio åren.”

Och 2010 fick Tobias Lindfors, som är huvudägare, in Mellby Gård, med Rune Andersson och sonen Johan Andersson, som ny delägare.

”Vi har en samsyn i att se på företagandet långsiktigt. Både Rune och nu Johan är ett otroligt viktigt stöd.” 

Nästa steg i företagets utveckling är att bli Sveriges största privata arbetsförmedling.

”Vi har redan uppdrag som arbetsförmedlare, men med Arbetsförmedlingens ändrade direktiv ser vi en möjlighet att med vår kompetens, kontaktnät och administrativa it-system kunna växa inom detta område och ta marknadsandelar”, säger Tobias Lindfors.

”Min drivkraft är att sätta människor i arbete vilket är världens roligaste jobb.”

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?