Miljardären säljer lyxstuga i fjällen

Balder-grundaren och fastighetsmagnaten Erik Selin säljer sin fjällstuga i Sälen. Prislapp: 18 miljoner kronor. Det skriver tidningen Affärsvärlden.

Erik Selin.
Erik Selin.Bild:Oskar Omne

Fastighetsmiljardären Erik Selin betalade 3 miljoner kronor för den 953 kvadratmeter stora tomten för fyra år sedan enligt Affärsvärlden. Tomten ligger mitt i Gustavsbacken i skidområdet Lindvallen.

Fjällstugan som står där i dag har en boyta på drygt 200 kvadratmeter och sju rum. Det taxerade byggnadsvärdet uppgår till närmare 1,9 miljoner kronor, enligt Affärsvärlden.

Sedan februari ligger fjällstugan ute till försäljning på Hemnet med ett utropspris på 18 miljoner kronor.

Erik Selin är god för knappt 17 miljarder kronor och platsar på topp 20-listan över de rikaste svenskarna enligt finanssajten Forbes. Han lade grunden för sitt fastighetsimperium i början av 1990-talet med en investering i bostadsfastighet i Ängelholm och kontrollerar i dag 34,5 procent av kapitalet och 48,2 procent av rösterna i large cap-listade Balder enligt ägartjänsten Holdings.

För Affärsvärlden bekräftar Erik Selin att han äger fjällstugan som ligger ute till försäljning men vill i övrigt inte kommentera affären.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?