1515

Miljardären Robert af Jochnick vräks från hyrestvåa

Miljardären och börsprofilen Robert af Jochnick sägs upp från en tvårummare med kokvrå i centrala Stockholm. Enligt Expressen fattade hyresvärden beslutet efter att ha fått reda på att han egentligen bott i Djursholm - de senaste 30 åren.

Robert af Jochnick.
Robert af Jochnick.Bild:Claes-Göran Flinck

Robert af Jochnick är grundare av den börsnoterade sminkjätten Oriflame tillsammans med sin bror Jonas. Han är god för omkring 3 miljarder kronor och rankas som Sveriges 63:e rikaste person, enligt Veckans Affärers sammanställning 2016.

I ett gårdshus från sekelskiftet med eftertraktad adress på Sveavägen i Stockholm har Robert af Jochnick haft förstahandskontraktet på en tvårummare sedan 1964.

Jämför bolåneräntor ¬– från 1,25% (extern tjänst)

Han erhöll kontraktet som ung juridikstudent mitt i 60-talets bostadsbrist. Bara två år senare blev statsminister Tage Erlander svarslös inför frågan om vart ett ungt par i Stockholm ska ta vägen när de vill bilda familj. Det tog då cirka tio år att få en bostad via bostadskön.

I juli i år sade hyresvärden upp Robert af Jochnick, rapporterar Expressen.

”Det har framkommit att du inte bor i lägenheten samt att du bor i en villa i Djursholm. Vidare har det framkommit att du upplåter lägenheten i andra hand utan tillstånd”, skrev värden i ett brev i maj, som Expressen tagit del av, där af Jochnick uppmanades säga upp sitt kontrakt.

”Jag har inte bott i lägenheten på 30 år, min syster har bott där oavbrutet och vi glömde att skriva över kontraktet på henne”, säger Robert af Jochnick till Expressen.

Han ska ha framfört för hyresvärden att systern stått folkbokförd på adressen sedan 1984 och att hon betalat alla hyror samt stått med namn på el- och telefonkontrakten.

Hyresvärden har inför uppsägningen nekat begäran att hyreskontraktet skulle skrivas över på systern.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?