Militärattaché bryter med Maduro

Venezuelas högsta militära sändebud i USA hoppar av Maduroregimen och uppmanar de väpnade styrkorna i hemlandet att erkänna Juan Guaidó som landets ledare.

Venezuelas militärattaché i Washington DC, USA, bryter med den venezuelanska regimens ledare Nicolás Maduro.

"I dag talar jag till folket i Venezuela, och speciellt mina bröder i landets väpnade styrkor, att erkänna president Juan Guaidó som den enda rättmätige presidenten", säger översten i en video som sägs vara inspelad på landets ambassad i Washington.

Den pressade ledaren för regimen, Nicolás Maduro, har sagt att de diplomatiska relationerna med länderna ska brytas. USA har inte gått med på det, eftersom landet inte längre erkänner Maduro som Venezuelas ledare, sedan oppositionspolitikern och nationalförsamlingens ordförande Juan Guaidó utropade sig till tillfällig president.

Venezuelas utrikesdepartement uppger att länderna inom 30 dagar ska försöka skapa "intressesektioner" i ambassadbyggnaderna i respektive huvudstad för att där behålla en mindre diplomatisk närvaro. Lyckas man inte nå en överenskommelse innan dess måste den återstående diplomatiska personalen lämna respektive land.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?