1515
Annons

Mildef tar norsk order värd 82 miljoner

Mildef, som tillverkar så kallad taktisk it och hårdvara för försvars- och säkerhetsindustrin, har fått en order från statliga Forsvarsmateriell i Norge om att leverera teknologi till försvarsfordonsprogram med leveranser under 2022-2023.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ordern är en uppföljningsorder på ett befintligt program och en så kallad ”mid-life upgrade” av pansarfordon i M113-serien.

Ordervärdet på leveranser under 2022 beräknas uppgå till 12 miljoner kronor och till 70 miljoner kronor under 2023.

Bland Mildefs storägare finns Svolder. Investmentbolaget äger 7,6 procent av aktierna, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Bidens reformpaket antaget av senaten

Senaten i den amerikanska kongressen har antagit ett stort reformpaket kring vård, energi och klimat.

Foto:Susan Walsh

Paketet är betydligt mindre ambitiöst än det som president Joe Biden föreslog när han tillträdde som president, men omfattar ändå 740 miljarder dollar under tio år i satsningar på främst klimatåtgärder och sänkta medicinpriser.

Att senaten antagit lagpaketet ses som en stor framgång för presidenten. Det antogs med minsta möjliga majoritet, röstsiffrorna 51–50 i kammaren där vicepresident Kamala Harris har utslagsröst.

Reformpaketet går nu vidare till representanthuset där det väntas bli antaget.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera