1515

Mikael Odenberg: M borde regera med S

Öppna för att regera med Socialdemokraterna och dumpa SD. Så lyder före detta moderata försvarsministern Mikael Odenbergs recept för att klara av de utmaningar som Sverige står inför.

Mikael Odenberg.
Mikael Odenberg.Bild:TT

Det är dags för M att ge tydliga besked i regeringsfrågan, anser Odenberg som samtidigt refererar till de "gigantiska" utmaningar som landet står inför. Det handlar om både invandring, skatter och bostadspolitik - frågor med stort reformbehov som varken en S-ledd regering eller Alliansregering mäktar med att klara av på egen hand utan samarbete, skriver han på DN Debatt:

"Därför bör vi vara öppna for en regering mellan M (alliansen) och S".

Men dörren till SD - vars ekonomiska politik och budgetmotioner Odenberg beskriver som "rena skämtet" - bör stängas, anser han. Tanken på en Alliansregering som är beroende av aktivt stöd av SD vid varje votering blir omöjlig, och partiet är inget att "hålla i handen" när det krävs tuffa och till en del impopulära beslut, skriver Odenberg.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?