1515

Microsoft skall leverera till försvarsmakten

Microsoft försvarar nu att man arbetar med att ta fram teknik till det amerikanska försvaret. Det skriver Microsoft-direktören Brad Smith i ett blogginlägg. 

Han lyfter upp att frågan om och i så fall hur teknikföretag skall arbeta med regeringar och försvarsmakter har diskuterats inom branschen den senaste tiden. Microsoft MSFT -1,97% Dagens utveckling tog upp frågan på sin månatliga Q&A-session med de anställda. 

Microsoft uppger att man vill vara transparenta med sina synpunkter i frågan. Bolaget bedömer att det är viktigt att USA har ett starkt försvar och att försvaret i fråga skall ha den bästa tekniken, däribland från det egna bolaget. Microsoft kommer således att vara en leverantör åt militären. 

Vidare uppger mjukvarujätten att man inte förväntar sig att alla i företaget är av samma uppfattning, men betonar i blogginlägget att företaget är tydligt var man står i frågan. 

Microsoft har nyligen också lämnat offerter på amerikanska militära projekt. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?