ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Microsoft hotar flytta jobb från USA

  • Microsoft, med vd Satya Nadella, kan komma att flytta arbeten utomlands som en konsekvens av Trumps hårda linje i migrationsfrågor. Foto: Richard Drew/AP/TT

Microsoft kan komma att flytta arbeten utomlands som en konsekvens av Trumps hårda linje mot immigration. Det säger företagets chefsjurist Brad Smith till CNBC.

Trump-administrationens hårda linje mot immigration har fått mycket kritik från teknikföretag i USA som är beroende av tillgången på kvalificerad arbetskraft från hela världen.

Nu varnar Microsofts chefsjurist Brad Smith att företaget kan komma att tvingas flytta arbetstillfällen ut ur USA som en följd av den hårda immigrationspolicyn.  

"Vi vill inte flytta arbeten ut ur USA och vi hoppas att vi slipper se beslutsfattande i Washington som tvingar oss att göra det", sa Brad Smith i en intervju med CNBC på onsdagen. 

Orsaken till Microsofts oro är att Trump-administrationen signalerat att man vill riva upp två regler som underlättar arbetskraftsinvandring. 

Den första regeln infördes av Barack Obama och gör det möjligt för medföljande make och makar att ta betalda arbeten i USA. 

Den andra är en regel som gör det möjligt för internationella studenter inom naturvetenskap, ingenjörer och matematik att fortsätta arbeta i USA efter examen.

Båda dessa regler har nuvarande administration signalerat att man vill riva upp och vissa restriktioner har redan införts.

Brad Smith säger till CNBC att ytterligare försämringar av dessa möjligheter skulle påverka hundratals av företagets anställda. Vilket skulle kunna tvinga Microsoft att hjälpa de berörda att arbeta någon annanstans ifrån.

"Vi kommer inte att lämna någon i sticket. Vi kommer att stå bakom dem", sa Brad Smith till CNBC.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies