1515

Michael Wolf blir delägare i nystartat konsultbolag

Michael Wolf tar sig an ett nytt engagemang – som delägare i nystartade konsultbolaget Bellbird.

Michael Wolf, Anders Kempe och David Sandström är tillsammans delägare i ett nystartat företag som heter Bellbird. Företaget ska verka i gränslandet mellan kommunikation, marketing och affärsrådgivning.
Michael Wolf, Anders Kempe och David Sandström är tillsammans delägare i ett nystartat företag som heter Bellbird. Företaget ska verka i gränslandet mellan kommunikation, marketing och affärsrådgivning.Bild:Evelina Carborn (Di)

”Jag får väldigt många förfrågningar från företag”, säger den sparkade Swedbank-vd:n.
Den tidigare bank-vd:n kommer dock inte vara med i det dagliga arbetet, utan främst agera som intern rådgivare.

”Jag har varit operativ i 30 år, så nu kan jag vara lite mer ägare. Sedan får vi se vad som händer i framtiden”, säger han.

För ett år sedan fick Michael Wolf lämna sin post som Swedbank-vd med omedelbar verkan.

Sedan dess har han fått uppdrag som styrelseordförande på vårdbolaget Capio och rådgivare på den internationella finansjätten Blackstone.

Nu blir kommunikationsbranschen nästa sträng på lyran. Utöver Michael Wolf innefattar Bellbirds fem delägare initiativtagaren Anders Kempe, som även grundat pr-byrån JKL, och den tidigare DDB-vd:n David Sandström.

”Vi erbjuder kommersiell opinionsbildning. Vi för ihop det bästa från olika världar för att hjälpa företag att bygga sina varumärken på ett modernt sätt”, säger vd:n Anders Kempe.
Till stor del handlar det om att förmedla bolagens funktion, och vad de gör för nytta i samhället.

”Driver man den typen av opinion så blir det ett väldigt klirr i kassan. ”, säger David Sandström.

Michael Wolf betonar att företag måste göra skillnad.

”Det här ligger mig oerhört nära – alla stora bolag kämpar med att hitta sitt unika syfte. Det är en stor utmaning för allt och alla, särskilt för äldre företag men även för många unga företag som i dag ses som lysande stjärnor.”

I sina tidigare roller anser han sig ha varit ”rätt så framgångsrik” vad gäller att driva förändring och sticka ut.

”Man behöver rådgivare som har erfarenhet av att verka i en sådan här transformation, och det tycker jag mig kunna bidra med.”

Upplever du att ditt varumärke inom näringslivet har försämrats i och med ditt avsked från Swedbank?
”Nej, det tror jag inte. Vad jag har märkt de senaste två åren är att jag får väldigt många förfrågningar från företag om att hjälpa till och vara rådgivare”, säger Michael Wolf.

Han tillägger att hans nuvarande situation innebär nya möjligheter.

”När man inte jobbar dygnet runt så kan man verkligen titta på områden som det tidigare inte gick eller fanns tid att engagera sig i. Det här gör jag eftersom jag tror att det finns ett enormt behov av den här typen av rådgivning.”

Vad gäller resultat och bolagsstorlek har man ännu inte satt upp några konkreta mål.

”Vi har precis startat under våren, och det är en långsiktig satsning på att bli ett växande företag. Men vi har redan tillräckligt med kunder för att kunna ha en grupp på tio–tolv personer”, säger Anders Kempe.


Innehåll från Alcatel LucentAnnons

Innovativa tekniska lösningar förbättrar operativa arbetsflöden och skapar en säkrare vård.

Ny innovativ teknik möjliggör för sjukhus att kunna spåra utrustning och människor i realtid. Med hjälp av Alcatel-Lucent Enterprise lösning OmniAccess Stellar Asset Tracking kan sjukhusen skapa ökad säkerhet för patienter, tidsbesparingar och bättre utnyttjande av befintlig utrustning.

En studie visar att många sjukhus har en utnyttjandegrad av utrustning på mindre än 50 procent, att jämföra med branschacceptabel användningsgrad på 70–80 procent. 

– Den trend vi ser med större sjukhus leder samtidigt till att sjukvårdspersonalen har svårare att manuellt överblicka utrustning som delas mellan vårdenheter. Vi vet från studier i England att en sjuksköterska idag spenderar i genomsnitt 72 minuter per skift bara på att leta efter utrustning. Om den utrustningen istället kopplas ihop med digitala sensorer i ett automatiserat flöde som gör dem enkla att hitta kan det ge stora tids- och kostnadsbesparingar för vården, säger Johan Rågmo, Director Business Development Network Infrastructure Europe West.

Med Alcatel-Lucent Enterprise systemlösning OmniAccess Stellar Asset Tracking kan sjukhus, kliniker och vårdboenden få hjälp att spåra både utrustning och människor i realtid. Systemet bygger på BLE-tekniktaggar som sätts direkt på specifik utrustning, eller exempelvis på patienternas plastarmband, och som sänder ut en signal om var de är. Det gör det både enklare för personal att hitta det man letar efter och leder till högre nyttjandegrad. 

– Vården har idag stor belastning som går att minska genom automatiserade processer och IoT. Det gör att personalen kan lägga mer tid på själva vården. Vårt system gör det även säkrare för patienter på sjukhus då personalen kan få larm så fort en patient lämnar en specifik enhet, exempelvis något som skapar ökad säkerhet på demensavdelningar. Det kan också larma när viktig utrustning, som exempelvis en hjärt- eller blodtrycksmaskin, är klaranvänd och behöver laddas så att den snabbt kan återställas för nästa patient, berättar Johan.

Det går att använda Alcatel-Lucent Enterprise lösning för att underlätta för patienterna att hitta till rätt avdelning eller för vårdpersonalen att hitta patienten om de inte sitter i rätt väntrum.

– Du kan också styra patientflöden för att säkerställa att det inte är fler människor på en viss specifik yta än det får vara. Den kvalitativa data du kan få ut av systemet underlättar också för ledningsgrupp och chefer att bättre prioritera både personal och utrustning efter behov, förklarar Joakim Ahrens, Channel Sales Manager.

OmniAccess Stellar Asset Tracking är enkel att använda och administreras via exempelvis mobil eller platta. 

– Vår lösning är lätt att implementera med befintliga sjukhussystem, och skala upp eller ner efter behov. Den säkerställer hela tiden rätt prioritering i bandbredd så att larm alltid har företräde, avslutar Joakim.

Om Alcatel-Lucent Enterprise
Sedan 1919 och fram till idag har Alcatel-Lucent Enterprise levererat tekniska lösningar i framkant av tekniken. Vårt uppdrag är att skräddarsy och anpassa teknikupplevelsen efter vad våra kunder faktiskt behöver. Vi levererar nätverk och kommunikationsplattformar.

Tillsammans med våra partners levererar vi skräddarsydda lösningar och kommunikationsplattformar till företag. Dessa lösningar hjälper dem att konkurrera i en digital värld.

Läs mer om vad Alcatel-Lucent kan göra för vården

Läs gärna Alcatel-Lucents White Paper 

Mer från Alcatel Lucent

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Alcatel Lucent och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?