Annons

Michael Flynn avgår

USA:s nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn avgår, bekräftar Vita huset.

Flynn medger att han gav ofullständiga uppgifter om sina ryska kontakter till vicepresident Mike Pence.

Michael Flynn.
Michael Flynn.Bild:TT

"Jag gav tyvärr den blivande vicepresidenten och andra ofullständig information om mina telefonsamtal med Rysslands ambassadör", skriver Flynn i sin avskedsansökan.

Flynn var Donald Trumps rådgivare redan under presidentkampanjen, och utsågs sedan till landet nationella säkerhetsrådgivare. Avgångskraven började hagla från demokrathåll efter uppgifter om att han innan Trump blev president hade haft privata diskussioner med Rysslands ambassadör om sanktioner, vilket inte är tillåtet.

Privatpersoner får inte blanda sig i utrikespolitiken, enligt amerikansk lagstiftning. Lagen från 1799 går under namnet Logan Act, och ingen har hittills åtalats utifrån den.

Flynn nekade först till att ha tagit upp ämnet sanktioner. Men senare sade hans talesperson att Flynn "antytt att trots att han inte har något minne av att ha diskuterat sanktioner, kan han inte vara säker på om ämnet togs upp".

Trumps rådgivare Kellyanne Conway sade senast på måndagen till MSNBC att Flynn hade presidentens fulla stöd. Men senare kom Vita husets talesperson Sean Spicer med ett annat budskap, att presidenten "ser över situationen".

Flynn stöttades offentligt i flera omgångar av landets vicepresident Mike Pence. Senare kom anklagelser mot Flynn om att han har ljugit för Pence, då det kom fram ännu fler bevis på att säkerhetsrådgivaren verkligen tog upp ämnet med ambassadören. Både Washington Post och New York Times hänvisade i sin rapportering till källor som bekräftar att samtalen ägt rum.

Flynn har, enligt Vita huset, bett om ursäkt till Pence.

För flera veckor sedan varnade justitiedepartementet Vita huset för att Flynns ryska kontakter skulle kunna göra honom till måltavla för utpressning. Sally Yates, den tillförordnade justitieministern som sedan fick sparken av andra skäl, sade till Vita huset att hon trodde att Flynn hade farit med osanning kring kontakterna.

Keith Kellog, som har varit chef över Vita Husets nationella säkerhetsgrupp, kommer att vara tillförordnad nationell säkerhetsrådgivare tills en ny tillsätts. David Petraeus, en tidigare chef för CIA, kan komma på fråga för posten, enligt Vita huset.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?