ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Mexiko stoppar migranter vid södra gränsen

Omkring 1.200 personer på väg från Centralamerika mot USA har stoppats av mexikansk polis och militär nära landets gräns mot Guatemala. Merparten av migranterna kommer från Honduras.

Enligt människorättsaktivister som färdats tillsammans med migranterna deltog ett hundratal personer ur Mexikos nybildade nationalgarde vid insatsen då flera personer greps.

Mexiko har skickat nationalgardet till den södra gränsen i ett försök att minska antalet migranter som tar sig genom landet på väg mot USA. USA:s president Donald Trump säger att han vill införa tullar på alla varor från Mexiko, så länge migranter fortsätter att ta sig över gränsen från Mexiko till USA.

En delegation ledd av den mexikanska utrikesministern Marcelo Ebrard befinner sig i Washington för samtal om de eventuella tullarna.

Donald Trump sade efter att samtalen hade avslutats på onsdagen, att framsteg hade gjorts men att det inte var tillräckligt och att hotet om att införa tullar nästa vecka står kvar. Samtalen fortsätter under torsdagen.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies