ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Metro dumpar journalisterna: ”Passar inte vår affärsplan”

  • Christen Ager-Hanssen. Foto: Claes-Göran Flinck

Den krisdrabbade tidningen Metro planerar att göra sig av med samtliga journalister, rapporterar Expressen.

”Journalister passar inte in i vår affärsplan. Det finns flera contentbyråer som producerar material som passar oss. Vi kommer att vara innehållsköpare”, säger tidningens vd och ägare Christen Ager-Hanssen till tidningen.

Enligt Ager-Hanssen kommer förändringen att ske snart och målet är dessutom att göra om Metro, vars papperstidning just nu har sommaruppehåll, till en helt digital produkt.

”Vår strategi är inte att driva verksamheten med anställda journalister. Vi kommer att vara ett modernt företag som köper in innehåll. De som har bäst innehåll på marknaden kommer vi att köpa ifrån. Så enkelt är det. Vår strategi är att vara bäst på innehållsköp. Köpa billigt och bra.”

Tidsfristen för den nu pågående rekonstruktionen av Metro går ut den 28 juni. När företaget ansökte om rekonstruktion i slutet av mars hade de skulder på 59 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer