Annons

Metacons förlust ökar

Energiteknikbolaget Metacon, verksamt inom vätgas, redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2020 på -6,4 miljoner kronor (-3,7). 

De totala intäkterna sjönk till 1,8 miljoner kronor (3,1), varav nettoomsättningen dock steg till 0,5 miljoner kronor (0,0).

”I ett mycket speciellt och utmanande marknadsläge redovisar Metacon en något förbättrad omsättning i jämförelse med samma period föregående år. Kvartalet har dock kantats av leveransförseningar och svårigheter att besöka potentiella kunder. Trots detta har vi utan avbrott kunnat fortsätta med vår produktutveckling och arbeta med att vårt mindre kraftvärmesystem (CHP) som skall CE-märkas innan årsskiftet”, skriver vd Carl Christopher Tornblom i delårsrapporten.

Kvartalets rörelseresultat backade till -7,0 miljoner kronor (-4,0).

Metacons aktie är noterad på handelsplattformen NGM Nordic SME.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?