ANNONS:
Till Di.se

Merkel: Våra tankar är hos befolkningen i Stockholm

  • Angela Merkel. Foto: Markus Schreiber

Världens ledare uttrycker sin bestörtning och de stora mediehusen i Europa har alla nyheten om den attentatet i Stockholm som huvudnyhet på fredagseftermiddagen. Både franska le Monde och tyska Süddeutche Zeitung har statsminister Stefan Lövens uttalande om att det har skett en terrorattack som huvudnyhet.

Samtidigt strömmar kommentarer från utlandet in. I vårt grannland Danmark kommenterade statsminister Lars Løkke Rasmussen nyss:

"Förfärad över det hemska som hänt i Sverige. Har kondolerat Stefan Löfven. Mina tankar är hos våra svenska bröder och systrar.”

Och på Twitter skrev Europeiska rådets ordförande Donald Tusk en kommentar strax efter att dådet blev känt. "Mitt hjärta är i Stockholm denna eftermiddag. Mina tankar är med offren och deras familjer efter dagens hemska terrordåd.”

På Twitter kommenterade även Frankrikes utrikesminister Jean-Marc Ayrault: 

"Frankrike är solidariskt med Sverige framför terrorismen. Mina tankar går till offren och de skadade. #SUEDE"

Även Tysklands förbundskansler Angela Merkel uttryckte på Twitter sin bestörtning över vad som hänt i Stockholm.

”Vår tankar är hos befolkningen i Stockholm, Sverige, de skadade, deras släktningar och alla som drabbats. Vi står tillsammans mot terror”.

I USA är det förmiddag, men både tidningar som Washington Post och The New York Times har bara en mindre nyhet om attacken på sin hemsida. I stället dominerar fortfarande nyheten om den amerikanska responsen på kemattacken i Syrien som dominerar, när det här skrivs. USA:s president Donald Trump har ännu inte kommenterat attacken. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies