Annons

Merkel osäker på om EU kommer överens om återhämtningpaket

Skillnaderna mellan EU-länderna är fortfarande ”mycket, mycket stora”. Det sade Tysklands förbundskansler Angela Merkel på väg in till EU-toppmötet på fredagen, vid vilket det ska ske förhandlingar om EU:s återhämtningspaket och långtidsbudget.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel.
Tysklands förbundskansler Angela Merkel.Foto:Odd Andersen, Odd Andersen, Odd Andersen

”Jag kan inte säga om vi når ett resultat denna gång. En uppgörelse vore önskvärd men vi måste inse realiteter. Det krävs en stor del kompromissvilja från alla om vi ska uppnå något bra för Europa”, sade hon.

Kommissionens ordförande Ursula von der Leyen försökte höja kompromissviljan hos stats- och regeringscheferna.

”Insatserna kan inte vara högre. Gör vi rätt kan vi komma ut ur krisen starkare. Alla bitar finns på bordet. Folk i Europa väntar sig en lösning, eftersom det är deras jobb som står på spel”, sade hon.

Italiens premiärminister Giuseppe Conte sade att han är fast besluten att övervinna de stora skillnaderna mellan länderna.

”Italiens röda linje är att svaret (på coronakrisen) måste vara tillräckligt och effektivt. Det handlar inte bara om italienare, som har lidit mycket. Det handlar om alla européers gemensamma intresse”, sade han.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?