1515
Annons

Merkel: Flyktingsituationen kommer inte upprepas

Tysklands förbundskansler Angela Merkel lovar att hennes regering ska undvika en upprepning av förra höstens okontrollerade inflöde av flyktingar. Alla flyktingar som kom till Tyskland förra året kan heller inte stanna.

Bild:TT

Det sade hon vid CDU:s partikongress i Essen på tisdagen, enligt Bloomberg News.

"En situation som den under sensommaren 2015 kan och bör aldrig upprepas. Det var och är vårt och mitt politiska mål", sade hon.

Hon sade att människor känner att den globala instabiliteten har ökat under 2016 och att situationen i Syrienkriget är "skamlig".

Världen har blivit "svagare, mer instabil" i år och målet måste vara att hindra att Europa blir svagare, sade hon och tillade att Europas enighet fortsätter att vara en fråga om krig och fred.

Hon sade att det inte finns någon väg tillbaka från globaliseringen och att något är fel om de som protesterar gör det mot frihandelsavtalet TTIP och inte mot kriget i Syrien.

Enligt förbundskanslern behövs frihandelsavtal för att välstånd ska kunna skapas.

Angela Merkel sade också att regleringarna på finansmarknaderna fortfarande är otillräckliga och att företag ska betala sin andel av skatterna.

Hon sade att det är bra att Tyskland har Wolfgang Schäuble som finansminister och att Europa behöver öka sin konkurrenskraft.

Hon upprepade också att EU inte kommer tillåta att Storbritannien "plockar russinen ur kakan" vid Brexit och att hon håller fast vid hållningen om EU:s friheter och det brittiska marknadstillträdet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?