1515

Mercedes och Bosch i samarbete om förarlösa parkeringsgarage

Den tyska elektronikjätten Bosch, biltillverkaren Mercedes-Benz och parkeringsbolaget Apcoa slår sina huvuden ihop. Målet: En helt automatiserad parkering på Stuttgarts flygplats i Tyskland. Det skriver de tre bolagen i ett pressmeddelande.

Foto:Press

Garaget på Stuttgarts flygplats kommer att fungera som pilotplats där tekniken kommer att testas under en period, för att säkerställa att interaktionerna mellan bil, infrastruktur, teknik och operatör fungerar sömlöst.

Än så länge finns den nödvändiga tekniken bara tillgänglig i Mercedes-Benz nya S-klass.

”Bosch, Mercedes-Benz, Apcoa och Stuttgards flygplats vill jobba tillsammans för att möjliggöra helt och hållet automatiserad parkering”, säger Christoph Hartung, medlem i koncernledningen och ansvarig för Connected Mobility Solutions på Bosch, i ett pressmeddelande. 

För att identifiera lediga parkeringsplatser, övervaka körningen samt upptäcka hinder på vägen används Bosch nya videokameror.  Tack vare den information som kamerorna samlar kan bilarna själva köra runt parkeringsgaraget – även på smalare ramper.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?