ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

”Mer utbredd pessimism” – företagen räknar med neddragningar

  • Svenskt Näringslivs vice vd Mattias Dahl. Foto: Jessica Gow/TT
  • 2020-talet ser ut få en omtumlande start. Kommande halvår räknar företagen i majoriteten av länen med åtstramningar på flera fronter. Foto: Mostphotos

Pessimismen breder ut sig i näringslivet. I nästan samtliga län räknar företagen med sämre försäljning och färre anställda kommande halvår. Facken bör därför justera ned sina krav inför avtalsrörelsen, anser Svenskt Näringsliv.
”Löneökningarna får inte bli så höga att de slår ut företag och arbetstillfällen”, säger vice vd Mattias Dahl.

2020-talet ser ut få en omtumlande start. Kommande halvår räknar företagen i majoriteten av länen med åtstramningar på flera fronter. Det visar en mätning från Svenskt Näringsliv, där 3.600 företag i alla branscher har svarat på frågor om hur de ser på utvecklingen kommande 6 månader. 

”Det finns en mer utbredd pessimism än vid tidigare mätningar. Företagen ser mörkare på framtiden. Vi har haft en osedvanligt lång högkonjunktur. Det här är tyvärr ytterligare ett bevis på att den är till ända”, kommenterar Mattias Dahl, vice vd för Svenskt Näringsliv.  

I 18 av 21 län har företagen växlat ned förväntningarna på sin produktion och försäljning. Vidare räknar man med att ligga lågt när det gäller investeringar. I 17 av 21 län har företagen även sänkt förväntningarna på antalet anställda. 

Innebär det främst fler varsel eller färre rekryteringar?
”Båda kommer att hända. Företagen kommer att bli försiktigare med nyanställningar. Men många ser också framför sig en minskning av arbetsstyrkan”, säger Mattias Dahl.

Man ser redan att många stramar åt antalet konsulter och skär bland extrapersonal, konstaterar han vidare. 

”Företagen indikerar att de planerar att dra ned även bland den ordinarie personalen, om det behövs. Samtidigt är uppsägningar något som de flesta vill undvika. Där är vi också överens med facken – det gäller göra allt vi kan för att motverka att folk blir friställda.”

Det sista är ett medskick till avtalsrörelsen, där man från Svenskt Näringslivs håll anser att fackens krav inte matchar konjunkturutvecklingen. 

”Vi är överens om att kurvorna pekar nedåt. Det som oroar oss är att facken höjt sina krav väsentligt jämfört med förhandlingen för tre år sedan.” 

Under den förra avtalsrörelsen var de fackliga löneökningskraven 2,8 procent. Den här gången är de två tiondelar högre; 3,0 procent. Därutöver motsvarar pensionskraven 1 procent kostnadsökning. 

”I praktiken kräver man 4 procent. Det är en ganska dramatisk ökning. Särskilt med tanke på att det ekonomiska läget är betydligt sämre nu, än det var 2017. Löneökningarna får inte bli så höga att de slår ut företag och arbetstillfällen”, säger Mattias Dahl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer