Annons

Mer pengar till ideella organisationer

Ideella organisationer i Sverige fortsätter att dra in mer pengar. Samlingsorganet Frivilligorganisationernas insamlingsråd (FRII) noterar en ökning för 13:e året i rad.

Av 23 organisationer som samlar in mer än 50 miljoner kronor om året meddelar en majoritet att de fick in mer pengar än året dessförinnan. Flera av dem har ökat med runt 20 procent, enligt FRII.

Ökningarna beror främst på att många testamenterar bort gåvor, uppger flera organisationer. I övrigt rör det sig om privata gåvor och gåvor från företag.

"Det här är glädjande för det visar att organisationerna fortsatt lyckas engagera människor i Sverige för olika viktiga ändamål som kan bidra till ett bättre samhälle", säger FRII:s generalsekreterare Charlotte Rydh i ett pressmeddelande.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?