ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Mer pengar för att utbilda snickare

  • Foto: TT

Ett antal kostnadskrävande yrkeskurser får del av de pengar regeringen avsatt till att stärka vuxenutbildningen. Det handlar om kurser inom ämnen som ingår i bland annat bygg- och anläggnings-, el- och energi- och restaurang- och livsmedelsprogrammen.

Regeringen föreslog i budgetpropositionen att 315 miljoner kronor avsätts nästa år och därefter 340 miljoner kronor årligen för att stärka kvaliteten och bredda utbildningsutbudet inom yrkesvux, regional yrkesinriktad vuxenutbildning.

"Nu höjs ersättningen till dyrare utbildningar med 50 procent för att öka möjligheterna att även i vuxen ålder omskola sig till exempelvis snickare, kallskänka, industritekniker eller elektriker — utbildningar som leder till jobb som behövs och efterfrågas på svensk arbetsmarknad", säger gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström (S) i ett pressmeddelande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer