Mer pengar för att utbilda snickare

Ett antal kostnadskrävande yrkeskurser får del av de pengar regeringen avsatt till att stärka vuxenutbildningen. Det handlar om kurser inom ämnen som ingår i bland annat bygg- och anläggnings-, el- och energi- och restaurang- och livsmedelsprogrammen.

Bild:TT

Regeringen föreslog i budgetpropositionen att 315 miljoner kronor avsätts nästa år och därefter 340 miljoner kronor årligen för att stärka kvaliteten och bredda utbildningsutbudet inom yrkesvux, regional yrkesinriktad vuxenutbildning.

"Nu höjs ersättningen till dyrare utbildningar med 50 procent för att öka möjligheterna att även i vuxen ålder omskola sig till exempelvis snickare, kallskänka, industritekniker eller elektriker — utbildningar som leder till jobb som behövs och efterfrågas på svensk arbetsmarknad", säger gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström (S) i ett pressmeddelande.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?